Voor groep 8

Binnenkort maak je een keuze voor een school voor voortgezet onderwijs. Weet jij al wat je zoekt? Wil je wellicht het Tweetalig Onderwijs volgen? Kom dan naar Het College Weert óf de Philips van Horne.

In het schooljaar 2018-2019 bieden Het College Weert en de Philips van Horne leerlingen van havo, atheneum en gymnasium de mogelijkheid om Tweetalig Onderwijs te volgen. Bij Tweetalig Onderwijs volgen de leerlingen in de onderbouw de meeste lessen in het Engels. Niet alleen de taal is belangrijk, ook het leren over de internationale samenleving en de persoonsontwikkeling staat centraal. Dit gebeurt in de lessen zelf, maar ook door samenwerking met leerlingen in andere landen en door buitenlandse reizen. Zo wordt je optimaal voorbereid op de internationale samenleving.

In de bovenbouw maken de leerlingen een Engelstalig profielwerkstuk. Ze nemen bovendien deel aan Engelstalige activiteiten. De leerlingen kunnen het International Baccalaureate (IB) behalen, waardoor zij beter zijn toegerust op hun vervolgstudie en een opleiding in het buitenland. Het Tweetalig Onderwijs is bestemd voor leerlingen die gebaat zijn bij een extra uitdaging.


Tweetalig Onderwijs

Op de aardbol neemt Nederland maar een klein plekje in. Maar gelukkig realiseren wij ons hier maar al te goed dat het belangrijk is om internationale contacten te hebben. Steeds meer grenzen vallen weg. Zeker binnen Europa. Daardoor wordt studeren en werken in het buitenland steeds gemakkelijker. Maar dan is het wel belangrijk dat je de taal ook echt goed beheerst. Ook als je wilt gaan werken bij een buitenlands bedrijf in Nederland wordt daar meestal Engels gesproken. Veel opleidingen bij het Hoger Beroeps Onderwijs en de universiteiten in Nederland worden in het Engels aangeboden. Misschien wil je je Masters opleiding aan een universiteit in het buitenland gaan doen. Daarom is het belangrijk dat je je eigen grenzen durft te verleggen.

 

Voorlichtingactiviteiten

De scholen van LVO Weert organiseren ook in het schooljaar 2018-2019 diverse voorlichtingactiviteiten: 

 
Open Huis
Op dinsdag 9 oktober 2018 konden leerlingen, ouders en andere belangstellenden ‘sfeer proeven’ op onze scholen en actief deelnemen aan de activiteiten tijdens het Open Huis. Heb je het Open Huis gemist? Onze promotiefilm op deze pagina geeft je een goed beeld van onze scholen.


Voorlichtingsavonden en proeflessen
Tijdens de voorlichtingsavond/proeflessen voor groep 8 op dinsdag 11 december 2018 van 18:30 tot 20:30 uur werd uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen konden tijdens deze avond deelnemen aan diverse proeflessen. Heb je de voorlichtingsavond gemist en ben je benieuwd naar het aanbod per school? Bekijk dan hier het onderwijsaanbod LVO Weert.


Meekijkmiddagen
Op woensdag 30 januari en woensdag 6 februari 2019 hebben alle groep 8-leerlingen deel kunnen nemen aan de meeloopmiddagen van LVO Weert. Mocht je de meeloopmiddagen gemist hebben en toch nog vragen hebben, neem dan contact op via info@college.nl.


 

Aanmelddagen

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan op maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 tussen 19:00 tot 21:00 uur. De leerling wordt geacht zelf bij de aanmelding aanwezig te zijn. De leerling wordt geacht zelf bij de aanmelding aanwezig te zijn. Voor het aanmelden zijn de volgende documenten nodig:

  • Een geldig identiteitsbewijs van de leerling ter verificatie.
  • Het BSN-nummer van de leerling.
  • Adviesformulier VO van de basisschool.
  • Het ingevulde aanmeldformulier.
  • Het ingevulde toestemmingsformulier.

De aanmeldformulieren en het toestemmingsformulier zijn hier te downloaden:

Downloaden en thuis invullen zorgt voor een snellere doorstroom tijdens het aanmelden. Indien u niet in de gelegenheid bent om het aanmeld- en toestemmingsformulier thuis uit te printen, dan kunt u de formulieren op de aanmeldavond ter plekke invullen