Voor groep 8

Binnenkort maak je een keuze voor een school voor voortgezet onderwijs. Weet jij al wat je zoekt? Wil je wellicht het Tweetalig Onderwijs volgen? Kom dan naar Het College Weert óf de Philips van Horne.

In het schooljaar 2019-2020 bieden Het College Weert en de Philips van Horne leerlingen van havo, atheneum en gymnasium de mogelijkheid om Tweetalig Onderwijs te volgen. Bij Tweetalig Onderwijs volgen de leerlingen in de onderbouw de meeste lessen in het Engels. Niet alleen de taal is belangrijk, ook het leren over de internationale samenleving en de persoonsontwikkeling staat centraal. Dit gebeurt in de lessen zelf, maar ook door samenwerking met leerlingen in andere landen en door buitenlandse reizen. Zo wordt je optimaal voorbereid op de internationale samenleving.

In de bovenbouw maken de leerlingen een Engelstalig profielwerkstuk. Ze nemen bovendien deel aan Engelstalige activiteiten. De leerlingen kunnen het International Baccalaureate (IB) behalen, waardoor zij beter zijn toegerust op hun vervolgstudie en een opleiding in het buitenland. Het Tweetalig Onderwijs is bestemd voor leerlingen die gebaat zijn bij een extra uitdaging.


Tweetalig Onderwijs

Op de aardbol neemt Nederland maar een klein plekje in. Maar gelukkig realiseren wij ons hier maar al te goed dat het belangrijk is om internationale contacten te hebben. Steeds meer grenzen vallen weg. Zeker binnen Europa. Daardoor wordt studeren en werken in het buitenland steeds gemakkelijker. Maar dan is het wel belangrijk dat je de taal ook echt goed beheerst. Ook als je wilt gaan werken bij een buitenlands bedrijf in Nederland wordt daar meestal Engels gesproken. Veel opleidingen bij het Hoger Beroeps Onderwijs en de universiteiten in Nederland worden in het Engels aangeboden. Misschien wil je je Masters opleiding aan een universiteit in het buitenland gaan doen. Daarom is het belangrijk dat je je eigen grenzen durft te verleggen.

 

Voorlichtingactiviteiten

De scholen van LVO Weert organiseren ook in het schooljaar 2019-2020 diverse voorlichtingactiviteiten: 

 
Open Huis

De scholen van LVO Weert organiseren ook dit jaar een Open Huis. Ditmaal wederom op vier avonden in de week van 21 t/m 24 oktober 2019. Leerlingen, ouders en andere belangstellenden kunnen ‘sfeer proeven’ op onze scholen en actief deelnemen aan de activiteiten tijdens het Open Huis. Er zal veel aandacht zijn voor de specifieke speerpunten van de school, zoals het Technasium, het Tweetalig Onderwijs, Kunst & Cultuur, de Topsport Talentschool en KOERS.

Benieuwd? Onze promotiefilm op deze pagina geeft je een goed beeld van onze scholen.


Voorlichtingsavonden en proeflessen
Van 13 t/m 16 januari 2020 staan op alle scholen van LVO Weert de voorlichtingsavonden met proeflessen gepland. Van 18:30 tot 20:30 uur wordt uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen kunnen tijdens deze avond deelnemen aan diverse proeflessen. Aanmelden voor de voorlichtingsavond en proeflessen is verplicht. Meer info volgt t.z.t. Ben je benieuwd naar het aanbod per school? Bekijk dan hier het onderwijsaanbod LVO Weert.


Meeloopmiddagen
Op woensdag 12 en woensdag 19 februari 2020 kunnen alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddagen van LVO Weert. Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze. Aanmelden voor de meeloopmiddag is verplicht. Meer info volgt t.z.t. 


 

Aanmelddagen

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan op maandag 9 en dinsdag 10 maart 2020 tussen 19:00 en 21:00 uur.