Bezoek uit Boedapest

28 maart 2014
Terug

Van 25 tot en met 29 maart bezoeken 18 leerlingen en 2 docenten van het Alternatív Közgazdasági Gimnázium uit Boedapest de Philips van Horne. Dit is een tegenbezoek in het kader van het Comenius project “the European Dream – a Vision of Europe in Times of Change and Challenge”. Hierbij zijn scholen betrokken uit Denemarken, Zweden, Spanje, Italië, Hongarije en Nederland. Voorafgaand aan het Hongaarse tegenbezoek, zijn de VWO4-International Baccalaureate leerlingen van de Philips van Horne in februari jongstleden naar Boedapest geweest.

De doelstelling van het Comenius project is dat leerlingen zich bewust worden van het belang van de democratie in de Europese Unie en van de gevaren die deze democratie bedreigen.

Daarnaast is het uiterst belangrijk dat leerlingen persoonlijk kennismaken met andere culturen en gewoontes binnen Europa. Dit gebeurt door een week door te brengen in een gastgezin, door lessen te volgen en in contact te komen met verscheidene plaatselijke culturele activiteiten. Naast een rondleiding door Weert en een bezoek aan de burgemeester van Weert, zullen zij ook Maastricht (het Gouvernement) en Amsterdam bezoeken.

De Hongaarse leerlingen volgen lessen in onze TTO klassen, P-H2E en P-V3C en in het VWO 4 cluster IB. Ze participeren in de Engelstalige lessen zoals aardrijkskunde, geschiedenis, natuurkunde, lichamelijke opvoeding, wiskunde,  biologie, muziek.