Bezoek voor de Philips van Horne uit Hongarije.

24 maart 2015
Terug

Van 11 tot en met 14 maart hebben 14 leerlingen en 2 docenten van het Alternatív Közgazdasági Gimnázium uit Boedapest de Philips van Horne bezocht. Dit bezoek is onderdeel van de uitwisseling voor onze leerlingen van het Vwo 4 cluster IB met leefltijdgenoten in Hongarije. Deze uitwisseling vindt plaats in het kader van het Comenius project “the European Dream – a Vision of Europe in Times of Change and Challenge” en aan dit project is dan ook extra aandacht geschonken. De doelstelling van dit project is dat leerlingen zich bewust worden van het belang van de democratie in de Europese Unie en van de gevaren die deze democratie bedreigen.

De mist op vliegveld Eindhoven was een spelbreker op woensdag ochtend, zodat er maar weinig tijd overbleef voor de kennismaking met elkaar en met onze stad, die de leerlingen van het V4-IB cluster hadden voorbereid.

Het bezoek aan onze provincie hoofdstad met de grotten en het Gouvernement op donderdag kon rekenen op een stralende zon. Voor de avond hadden de leerlingen van het V4-IB cluster een “Dutch meal” geregeld gevolgd door bowling wedstrijd.

De laatste schooldag voor onze gasten begon met discussiëren over de invulling van het Comenius project, gevolgd door een Engelstalige geschiedenis les voor onze gasten met de Havo3 TTO klas H3E. Na de middagpauze werd de schooldag afgesloten door een debat met drie lokale politici van VVD, Anton Kirkels, van CDA, Hendrik Stals, en van D66, Jeffreye Vossen, met vragen die de leerlingen hadden voorbereid. VDoor het onderwerp van het Comenius project hadden deze vragen vooral betrekking op de Europese Unie, nationalisme en immigratie.

De vrijdagavond stond “van Horne Pop” op het programma om ook echte “Philips-cultuur” op te snuiven.

De leerlingen uit Boedapest en hun docenten vertrokken zaterdagochtend met de trein naar Amsterdam voor nog een extra dag hoofdstad cultuur.

Voor foto's kijk hier.