Nieuw in schooljaar 2016-2017

25 september 2016
Terug

Ten gevolge van het geringe aantal aanmeldingen heeft de directie besloten HAVO-TTO1 niet op te starten in dit schooljaar. Gedurende het schooljaar gaan de HAVO-TTO mentoren extra voorlichting geven op basisscholen met als doel betere bekendheid met HAVO-TTO te creëren bij (de leerlingen van) de toeleveringsscholen. Bij voldoende aanmeldingen zullen we deze opleiding weer opstarten in 2017-2018. Ook de voorlichting tijdens het Open Huis en de voorlichtingsavond zal hierop inspelen.

Dit schooljaar maken leerlingen van de TTO klassen op Het College een start met een eigen website die gebruikt wordt als portfolio zodat elke leerling te allen tijde zijn/haar groei kan documenteren en zo bewijs heeft te voldoen aan de EIO norm.

Het College zal een visitatie aanvragen voor dit schooljaar, immers het TTO-Junior certificate is nodig, zodat de IB examinering in de bovenbouw kan doorgaan.

De aanvraag voor het nieuwe Erasmus+ KA2 project van het multilateraal partnerschap van de Philips van Horne met Hongarije, Italie, Spanje, Denemarken en Zweden is goedgekeurd en het zal de komende twee jaar worden uitgevoerd door de leerlingen van de HAVO-TTO bovenbouw.


Reizen en uitwisselingen

De uitwisseling van HAVO 2 TTO zal dit schooljaar plaatsvinden met een school: het Alexandru Ceusianu Gimnaziul in Reghin (Roemenie).

Leerlingen van het 2e jaar van het College gaan in september naar Finborough Hall, Suffolk. Zij verblijven in een groepsaccommodatie en brengen een bezoek aan Debenham Highschool in Debenham.

HAVO 4 TTO start met het nieuwe Erasmus+ project. De school zal een delegatie leerlingen en docenten afvaardigen naar Budapest en naar Rieti.

Alle leerlingen van HAVO 4 TTO zullen dit schooljaar uitwisselen met leerlingen van Lucian Blaga in Reghin en met leerlingen van het Alternatív Közgazdasági Gimnázium in Budapest. Afhankelijk van de uitwisseling van deze leerlingen in de tweede klas zal nu de bestemming worden verdeeld tussen Roemenië en Hongarije.

HAVO 5 TTO gaat in september een week naar Malta waar elke leerling een 3 daags internship in een Maltees bedrijf zal doen.


In 2016-2017 loopt TTO verder door in de bovenbouw

Leerlingen van HAVO 5 TTO volgen de vakken English B, Cultural and Artistic Development  en Physical Education in het Engels. Het profielwerkstuk moet in het Engels geschreven worden. Zij doen IB examen English B op Higher Level. 

De leerlingen van VWO 5 TTO volgen het vak English A. In VWO5/VWO6 wordt gewerkt aan een Engelstalig profielwerkstuk dat eventueel in het buitenland gedaan kan worden.