Online exchanges 2021

18 mei 2021
Terug

Online uitwisselingen met Hongarije en Roemenië.

De afgelopen weken en maanden hebben er verschillende online uitwisselingsactiviteiten plaatsgevonden tussen leerlingen van scholen in Hongarije en Roemenië en TTO-leerlingen van de Philips van Horne.

Zo hebben de leerlingen van H1a en gedeeltelijk H3a samengewerkt met leerlingen van Alexandru Ceusianu in Reghin Roemenië, leerlingen van H2a en H3a hebben samengewerkt met leerlingen van AKG Budapest in Hongarije en H4a en gedeeltelijk H3a hebben samengewerkt met leerlingen van Lucian Blaga in Reghin Roemenië.

Waar we voorgaande jaren nog fysiek op reis konden en mochten, is dat nu helaas voor het 2e jaar op rij niet mogelijk geweest. Na de nodige voorbereidingen en het wennen aan online elkaar leren kennen en samenwerken, mag gezegd worden dat het aan alle kanten een vernieuwende ervaring was voor onze leerlingen. Het was mooi om te zien dat vrijwel alle leerlingen zich heel betrokken toonden, hetgeen te zien was in de eindproducten en presentaties van de online bijeenkomsten. Hopende op betere tijden kunnen we toch terug kijken op een aantal geslaagde online bijeenkomsten, waarin het communiceren in de Engelse taal met peers uit andere landen voorop stond.