Theater workshop klas 2 TTO Het College

20 december 2018
Terug

Donderdag 20 december volgden de leerlingen van 2e jaar TTO van het College twee workshops waarin language output centraal stond.

Tijdens de workshop Rap hielden ze zich bezig met het schrijven en presenteren van een rap. 

De leerlingen leerden waar een rap aan moet voldoen, wat de taalkundige voorwaarden zijn. En natuurlijk, alles in het Engels.

Rap (rhythm and poetry) is de kunst van het vertellen in ritme en rijm. In ieder mens schuilen mooie verhalen en tijdens deze rapworkshop werden deze op papier gezet en opgevoerd. Het ritme wordt bepaald door de beat. Binnen de maten van deze muziek werd door de leerlingen een eigen flow gefabriceerd door te puzzelen met lettergrepen en rijmwoorden. De rap workshop was niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Gestimuleerd door de workshopleiders leerden de leerlingen tekst op een dynamische manier te presenteren. Een goede oefening voor hun ritmegevoel en bovenal een erg geschikte vorm om wat over henzelf te vertellen.

 

Aangesproken competenties: Anticiperen, flexibiliteit, creativiteit, durf, presentatie, (schriftelijke) uitdrukkingsvaardigheid, samenwerken, zelfontwikkeling en zelfvertrouwen

 

De taalworkshop Mark My Words is een soort workshop poezie waarbij de leerlingen op basis van een bestaande tekst (bijvoorbeeld een pagina uit een boek) een kort gedicht samenstelden. Dit deden ze door met een stift te schrappen en/of te markeren en daarmee een combinatie van woorden te maken die samen een gedicht of korte pakkende tekst vormen. Behalve een mooie tekst, maakten de leerlingen ook een mooi plaatje. Het schrappen of markeren deden ze namelijk op zo’n manier, dat er een heus kunstwerkje, ontstond uit de combinatie van tekenen en invullen met stift.

Feitelijk is het een workshop taal, een poezie workshop en een design workshop in één.

Competenties: Anticiperen, flexibiliteit, creativiteit, durf, presentatie, (schriftelijke) uitdrukkingsvaardigheid, samenwerken, zelfontwikkeling en zelfvertrouwen