Uitwisseling van H2A met Hongarije mei 2016.

26 mei 2016
Terug

16 mei was het dan eindelijk zover: 9 leerlingen van H2a vertrokken met 2 begeleiders voor een vijfdaagse uitwisseling met Hongarije.

Bij aankomst in Érd werden de leerlingen hartelijk ontvangen en vertrokken naar hun gastgezin.

Dinsdag begonnen we met enkele introductieactiviteiten, waarna we een bezoek brachten aan het plaatselijk museum waar o.a. de grote Hongaarse ontdekkingsreizigers geëerd werden.

Woensdag begonnen we de dag met een wandeling in de buurt van de Donau en een bezoekje aan een minaret; een van de overblijfselen uit de tijd dat Hongarije nog deel uitmaakte van het Ottomaanse Rijk. ’s Middags konden we genieten van een excursie naar Budapest met prachtige uitzichten op o.a. het Parlementsgebouw, de Kettingbrug en het Vissersbastion.

Op donderdag stond een excursie naar Viségrad op het programma. De overblijfselen van een kasteel gebouwd door koning Karel I met schitterende uitzichten over de Donau. Daarna stond een ritje rodelen op het programma met als afsluiting een bezoekje aan pittoresk dorpje.

Op vrijdag hebben onze leerlingen nog enkele lessen gevolgd op de school aldaar, waarna het alweer tijd was voor afscheid.

Al met al een bevlogen week waar we allemaal nog vaak aan terug zullen denken!

pictures can be seen in our photo galery